yóga_ॐ

néha és mindig az egyensúlyra, s a harmóniára törekvés

2018. augusztus 31. 08:14 - demeter zita

 

neha1.jpeg

neha2.JPG

neha3.JPG

neha4.JPG

neha5.JPG

neha6.jpg

 

Vannak tapasztalataim függőségek terén. A saját “hülyeségek” mentén. Gondolatik, akarnokságok, melyekből persze fakadhat a rendszeres alkohol vagy hús stb. fogyasztása, edzésekhez mindenáron való ragaszkodások… 32 éves koromban nagy öröm volt megtapasztalnom, hogy egy számomra szimpatikus és új rendszerbe való bepillantással, majd annak az építésével (időnként előzőek rombolásával) különböző szokásaim milyen szépen formálhatók, adott esetben transzformálhatók. A jóga számomra az egyéni, saját alkati, minőségi szinten kialakítható egyensúlyt és harmóniát testesíti meg, mely a védikus rendszer része. Így a velem való gyakorlóknak, sem a közvetlen környezetemnek se szeretném reklámozni a vegán étrendet, se a kávé, sem az alkoholmentességet, de ezeknek a fogyasztását sem (esetleg majd valamelyik következő posztomban írok arról, mit "reklámoznék"). Javasolni viszont a mérsékletességet, az egyéni szinteken való egyensúlyra és harmóniára való törekvést azt nagyon:) Minden területen. A jó hír az, hogy ehhez a mozzanathoz lézetnek alternatívák, létezik metódus. A kialakítása viszont egész embert kíván, szívvel-lélekkel. Elképzelhető én is tudok neked olyat pattintani, ami segíthet abban, hogy kimozogd magad a dobozodból. Tanulhatsz tőlem, tanulhatok tőled, de elsősorban magunktól és magunkról kell. De ezt úgyis tudod.

S az alábbiakban szerepeljen itt és most egy cuki történet a jelenlegi bejegyzésem záróakkordja gyanánt:

Pár héttel ezelőtt, szabadságom kezdetén az egyik strandolásom alkalmával Coca-Cola light-ot vásároltam, mire egyik kedves ismerősöm felhördült, hogy nade a jógik nem isznak “kóla lhájtot”, mire közöltem, hogy uppsz, ezt valóban lehet elrontottam, mert, ha már Cola, akkor ne light legyen, hanem "sima". Igaz? Nos igen, néha iszom, kólát_is. Lightot vagy zérót. Néha eszem pizzát, lángost, friss kiflit joghurtba mátorgatva, sütöm a pogácsát, mert imádok tésztát gyúrni és a szivecskés szaggatómmal kiszaggatni, majd a szeretteimnek ajándékokba szétosztogatni. Jahh és rendkívül szeretem, konkrétan imádom a céklalevet, továbbá a tejet borospohárból inni, a teát pedig söröskorsóból :)

_dzy

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr614213467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltan Veres 2018.09.01. 12:13:24

a ceklaleven ossze fogunk veszni.
süti beállítások módosítása