2db padlizsán
1 fej fokhagyma, amiből a sütés után 2 gerezdet használok fel
kb. 2dl olívaolaj
1 tk frissen zúzott bors
1 kicsi fej lilahagyma
1 ek. mustár
só
bors
A padliJeanokat kettévágom, beírdalom. Sütőben szuperpuhára sütöm a fejfokhagymával együtt (, amit előtte beletettem egy nagyobbacska darab, kettéhajtott alufóliába. A "kis fészket" felöntöttem kb. 1dl olívaolajjal, aztán az alu tetejét összebungyúrgattam. Lsd. FOTÓ!). Közben a lilahagymát apróra kockázom. Ha kész a sütés a padlizsánok belsejét egy evőkanál segítségével kikapargatom, mivel a héjjára nincs szükség, a fokhagyma csomagom kibontom és 2 gerezdet kipattintok. Majd mindent egybe teszek és pürésítek. A végén a kapott krémet beteszem a hűtőbe. Ott néhány órát érdemes állni hagyni, az ízek egymásra
hangolódása végett. Utána pirítósra vele és
Jó Étvágyat! :)
fotók: xyz