yóga_ॐ

Rózsaborsos sütőtökkrémleves_és vegán is

2018. november 18. 08:16 - demeter zita

Szezonális kedvenc a sütőtök. Mindamellett, hogy nyersen A, C, D vitaminokban, magja pedig omega-3 zsírsavakban is gazdag, kiváló őszi fogásokat készíthetünk belőle. Például ínycsiklandozó vegán krémlevest, aminek a recepjét alább megosztom veled.

leves.JPG

Rózsaborsos sütőtökkrémleves

 

Hozzávalók:

  • egy nagyobbacska sütőtök
  • 1 közepes fej hagyma
  • pár sárgarépa
  • egy kávéskanálnyi garam masala
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • friss gyömbér
  • 2 dl kókusztej
  • 2 dl narancslé
  • 5dl víz

díszítéshez:

  • rózsabors
  • friss mentalavél
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A kimagazott sütőtököt nagyobb darabokban a félbevágott sárgarépákkal együtt a sütőtepsibe helyezzük. Garam masalával hintjük meg és olívaolajjal locsoljuk meg (80 fokon, 40 percig sütjük). Közben egy lábasban olívaolajat hevítünk,  belereszeljük a friss gyömbért. A megsült tököket megszabadítjuk a héjjuktól és a répákkal együtt  a lábasba tesszük. Felöntjük kókusztejjel, vízzel, narancslével és botmixerrel pürésítjük. Majd hozzáöntünk a püréhez 5dl vizet, sózzuk, összekeverjük. Tálaláskor sütőtök chipsel, rózsaborssal, pirított tökmaggal és friss mentával díszítjük.

Jó étvágyat kívánok az isteni leveshez!

_dzy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8314378698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása