yóga_ॐ

Csicseriborsóságok_

2022. április 11. 11:27 - demeter zita

A házi hummusz

 

humusz.jpeg

350 g csicseriborsó_üveges konzerv dm bio (vagy 300 g száraz csicseriborsó)

3 ek sesammus tahin (tahini_fehérszezámmagból készül, erre is az üveges dm bio termékét használom)

1 púpozott tk őrölt római kömény

1 gerezd  fokhagyma

Ízlés szerint só, fehérbors, esetleg curry vagy curcuma

1 ek citromlé

1 ½ dl olívaolaj

Ha főzöm a szárított csicseriborsót (készre kb. 2. óra alatt), akkor a főzőléből adok hozzá, mikor összeturmixolom az egészet. Tálaláskor olívaolajjal, őrölt pirospaprikával vagy rómaiköménnyel, esetleg friss korienderrel turbózom.

Jó étvágyat!

demeteryoga.com

_dzy

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5017802945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása