yóga_ॐ

Vol. 3: jóga, 2014

2015. március 25. 10:05 - demeter zita

 

 

A mai posztot egy könyvajánlóval indítom. B.K.S. Iyengar: Jóga új megvilágításban. Szerintem több, mint könyv, nagyszerű partner, útmutató lehet teljesen kezdő jógázók számára is, mert gyakorlatias, közérthető és letisztult. Klassz olvasást! :-) 

2014. nyarán Baktai Ádám (Bhakti Kutir) vezetésével megismerkedhettem a taoista jógával, ami "belső munkát" (= Chi Kung) jelent. Kre. 2500 évvel ezelőttre nyúlnak vissza a gyökerei, Európába kb. 100 évvel ezelőtt érkezett meg. Lao Tze az egyik legjelentősebb képviselője. A Taoista spirituális iskola legfontosabb művét, a Tao Te Ching-et ugye ő szerezte.  A jóga alapfilozófiája: a szervezet energetikai rendszerén való dolgozás. A tanfolyamon az óra tematikában  mindig szerepelt Légző+Fizikai+Meditációs gyakorlat. Az ott tanuktakról bővebben is fogok írni. Még ezen a nyáron, augusztustól, szintén Gaura-Narayana felügyeletével vállaltam egy 40 napos Pancsa Karmát.

jo_ko.jpgfolyt. köv.

fotó: xyz

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr4813953678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása