yóga_ॐ

Vol 5: Vinyasa Flow, Budapest

2015. május 20. 16:18 - demeter zita

 

2014. őszén elkezdtem a Yoga Alliance által akkreditált 200 órás intenzív gyakorlásom Vinyasa Flow stílusban. Többnyire reggeltől estig tartottak a foglalkozások. Szóval korán kelés, elemózsia készítés, bepakolás és irány az Asram. Mindig egy 90 perces jóga órával indítottotunk, amit utána kiveséztünk az elejétől a végéig. Majd elmélet, PostureLabok, ászanák elemzése, mini tanítások, csapat munkák és folyamatos együtt gondolkodások. Szerintem a képzés nemzetközi színvonalon folyt, ezáltal mentálisan és fizikálisan is sokat fejlődhettem. Érdemben. "On the mat" és "Off the mat" egyaránt, mert az igazi jóga nem marad a matrac berkein belül. Ahogyan egy mantra zengetése által keltett a rezgések sem maradnak a testen belül. 

A Vinyasa Flow egy dinamikusabb jógairányzat és természetesen, mint az összes többi, a statikus hathán alapul. Az elme, a test, a lélek hármasában törekszik harmóniát, egységet teremteni. A test mozgása ennél a stílusnál is légzésritmusban történik. Így megvalósulhat a gyakorlás igazi "Flow" élménye.  

fotók: xyz



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr1713953670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása