yóga_ॐ

profil

2015. augusztus 12. 21:28 - demeter zita

ha_jo.jpg

Jóga Zitával/Yoga with Zita /main studies:: Hatha yoga and ayurvedic studies_2014-2015, Vinyasa flow yoga teacher training-Yoga Alliance-RYT 200_ 2014,  Taoist yoga course_2015, Simon Borg-Olivier Workshop/Yoga Synergy_2015, Anatomy workshop-focus on the spine_ 2016, Hatha yoga course_2016/

2015 januárja óta heti rendszereséggel tartok foglalkozásokat Budapesten. Kiscsoportos és irodai órákat vezetek, mert hiszek abban, hogy a nyugati típusú életformába a jóga és az ájurvéda (amelynek része a meditáció is) szorgalmas, önálló működtetése egyszerre vihet lazaságot és erőt, valamint egyensúlyt. A tanáraimnak köszönhetően az egyéni gyakorlásaimat is áthatja a körültekintés, az ismeretek folyamatos bővítése. Szerintem stabil, hosszútávú változás az alkati adottságok szem előtt tartásával, a saját határok tudatos és szelíd feszegetésével érhető el.

A jóga egy alternatív, intelligens rendszer. Nincs különösebb hókuszpókusz, mert bármiben, bármikor felfedezhető, hasonlóan, mint a a shaolin kung-fu, ha jelen vagy és csinálod. Az éppen aktuális legjobb tudásod szerint amennyit beleteszel, annyit vehetsz ki. De ezt úgyis tudod.

FIGYELEM!  A jóga nem csupán "on the mat"(=a matracon) képes kifejteni a hatását, hanem "off the mat"(=a matracon túl) szintén transzformatív minőséggel bírhat. Életformává/tartalommá válhat_teljesen beépülhet a hétköznapjaidba, ezáltal javítva azok minőségét.  

kontakt: zita.demeter@icloud.com

 fotó: pesthajnal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demeterzitayoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8813953650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása