demeter zita yoga

Könyvek vonzásában_

2020. április 20. 07:16 - demeter zita

Ez a következő bejegyzésem onnan indul, hogy április elején, az éves lomtalanításomkor megtaláltam a kindle e-bookomat. Az első fájl, adat vagy nevezzük könyvnek, melyet még sok-sok évvel ezelőtt letöltöttem rá, az Ray Bradbury Fahrenheit 451-e volt. Egészen izgatottan tettem töltőre az eszközt, mert ugye régóta nem használtam. Megfordult a fejemben, hogy a kütyüvel való nem foglalkozásom következtében esetleg… szóval esetleg lejárt benne valami, vaaaaagyh a rajt lévő doksik eltüntek, vagy mit tudom én, visszafordíthatalanul meghibásodott. Pár órányi töltés után szépen bekapcsolódott és persze egyből a Bradbury mű felé vettem a simizését meg a nyomkorászását. Ééés még m i n d í g ottvolt!! Felcsillant benne a matt a felületen keresztül. Szinte elpirultam. Nagyot nyeltem. Körülnéztem. Szemforgattam. Sóhajtottam. Vajon lehet olyat, hogy húúúú_egyáltalán szabad olyat, hogy a Fahrenheit 451-et kindle-n olvasni? Egy “szagtalan könyvön” keresztül? 

fahren2.jpeg

Aztán a következő héten telihold volt és éppen keddi napra esett. A kialakult helyzet miatt jelenleg a kedd reggeli hatha jógákat facebookon, “live” üzemmódban tartom. Ennek az alkalomnak az elején a teliholdról csicseregtem, ehhez egy-két anyagot a netről varázsoltam elő. Ugye a Hold valójában változatlanul van, viszont mi, emberek, ősidők óta ciklizáljuk, fázisozzuk, tehát változó tényezőként minősítjük a látványai, valamint a Földre gyakorolt gravitációs ereje miatt. A témában a tanítómesterem írását olvastam fel. Ebben Baktai Ádám, Hindu pap és a Védikus tudományok szakértője kitér arra, hogy “A Védák azt mondják, hogy csak a részletek változnak és a felületi dolgok, de az elvek azok sohasem. Mint pl. ez az írás. A mi időnkben ez a szöveg az interneten lesz közzétéve, és nem egy fa alatt hangzik el, mint tanítás. De ez csak a külsőség. A Jóga elvei ettől még nem fognak változni.”  És akkor itt párhuzamot vontam. Attól, hogy e-bookon olvasom az emlegetett könyvet a tartalom és az olvasás szexisége nem vész el. Esetleg átalakul...? De nem igazándiból nyugtatott meg ez az egész és úgy voltam vele, ez természetes. Igenis más érzetek, hangulatak társulnak egy nyomtatott könyvhöz. Legalábbis számomra.

fahren1.jpeg

Vasárnap kora délután újra le kellett emelnem a polcról Az utolsó felkelést (a benne maradt vonatjegyek elárulták, hogy  utoljára 2019. 08. 10-én a Budapest_Nagymaros_Visegrád vonalon, egy vonatutam alkalmával olvasgattam sokadszorra). Jelenleg kevés könyvvel élek együtt, egy légtérben, és bizton állíthatom, hogy számomra Az utolsó felkelésnek van egyfajta kisugárzása. Időnként szinte megszólít. Tegnap először a tartalomjegyzékét ütöttem fel. Végigpörgettem azt, majd haladtam tovább a 218. oldalra, a 451 című részhez. Idézetek_lapozok_fotó_másik oldal_”Szellemi szürkület” rész_olvas és begépel: “A könyv: fétis, olvasni rituálé. A kötet jel, az alexandriai civilizáció legegyértelműbb szimbóluma, félreértehetetlen kulturális emblémája. Könyvet nem szégyen lopni (akárcsak zászlót és virágot), könyvet nem dobunk ki szemétbe, a könyv elégetése blaszfémiával felérő szellemellenes cselekedetnek számít. A könyveknek - a latin mondás szerint - története van; de lelke is, amint Karácsony Sándor kultúrprotestáns művelődésprédikátornak az 1941-es 13. Ünnepi Könyvhétre megjelentetett kötetének címe üzente. Amikor másfél évvel halála előtt megkérdezték Ray Bradburyt, hogy mit gondol az e-bookról és az Amazon Kindle alkalmazásról, azt találta mondani, hogy “ezek nem tekinthetőek könyvnek. Egy számítógépet lehetetlenség könyvként kézbe venni. Egy számítógépnek nincsen illata. Ezzel szemben egy könyvnek kétféle is lehet. Mert ha új, akkor az illata fenséges, ha régi akkor még inkább. Olyan, mint a régi Egyiptom illata. Egy könyvet meg kell szagolni.” Valóban, egy könyvbe úgy szagolunk bele, mint a másikba. A könyvolvasás erotikus cselekvés, mármint a platóni Erósz értelmében, úgymint vágy a megismerésre, szenvedély a megértés iránt. Könyvet kinyitni maga a titok. Tapintva lapozunk. Néha ujjunkat is benyálazzuk. Annak ellenére, hogy olvasni szexi, mégis egyre kevesebben gyakorolják. A kortárs fogyasztói tömegtársadalom kezd a koalákhoz hasonlóvá válni, amelyek a mindennapi levéltáplálék elfogyasztásától elkábulva sem mozogni nem akarnak, sem szaporodni nincs kedvük. “Egész nemzetek - írta Thoreau - leledzenek ebben az állapotban, fantázia és képzelőerő nélküli nemzetek: hatalmas potrohuk elárulja őket.” A növekvő ostobaság és a lassú kipusztulás kéz a kézben járnak.” Részlet Békés Márton_Az utolsó felkelés kötetéből.

Megvan az érzés, mikor könyvvel a kezedben alszol el? Hát én tegnap délután is így jártam. Nem azért, mert unalmas volt. Éppen az ellenkezője. A szavak, a mondatok, a tartalom jegyzése közben az utolsó bealvás előtti emlékem, hogy szárnyal a fantáziám, repdesnek a gondolataim és azok mentén fokozatosan merülök álomba. A pihentető délutáni alvásomból kb. egy óra múlva ébredtem fel. Ezúttal összenyálazás nélkül.

fahren4.jpeg

 

_dzy 

Szólj hozzá!

Jóga és meditáció gyakorlás a XI. kerületben_csütörtökön_ॐ

2020. március 12. 11:58 - demeter zita

kamcsop.jpg

 

Közös beltéri hatha jóga gyakorlás meditációval csütörtökönként 19.15-20.45_utána beszÉLgetÉs_

 

Érkezés a gyakorlás napján a Kamala Mozgás- és Életmódközpont-ba 19 órától, ha lehetséges.

Jóga előtt, ha lehet, ne fogyassz nehéz ételt/italt. Matrac, ülőpárna, öltöző a helyszínen elérhető!

A foglalkozást vezeti: Demeter Zita Yoga

https://www.demeteryoga.com

A 90 perces foglalkozás ára: 2.500 Ft 

Diákok és harcművészek számára kedvezménnyel érhető el  a program_

Szeretettel várunk,

Kamala Mozgás- és Életmódközpont és Demeter Zita Yoga :)

 

_dzy

 

Szólj hozzá!

Parivritta Janu Sirsasana _kifordított fej a térdhez póz_ॐ

2020. március 11. 12:46 - demeter zita

parivritta.jpg

A testtartás jótékony hatásai közé tartozik, hogy:


.nyújtja a gerincet, a csípőt, a combot és a térdet is
.javítja az emésztést
.oldja a fej és nyaki fájdalmakat
.fejleszti a tüdő kapacitását
.növeli a gerinc vérkeringését
.csillapítja a hátfájást
.nyújta a test hátsó, illetve törzsizmait

www.demeteryoga.com

helyszín: Kamala Mozgás és Életmódközpont

_dzy

Szólj hozzá!

Szétesetett referenciapontok és épülő újak_

2020. március 11. 12:36 - demeter zita

Szuperhálás és boldog 37 éves vagyok itt és most. Éveim során sok meglepetést okoztam magamnak több olyan történéssel, amit nem terveztem, sőt még álmaimban sem fordultak elő, mert álmodni sem mertem róluk. Hogy miért? Rengeteg okot tudok felhozni. Viszont ebben a pillanatomban lelkesebben fókuszálok a változásra. A változtatásra való képességre. Ezen az úton is ezernyi minőség vonul fel úgy, mint bátorság, félelem, kitartás, depresszió, feladás, válság, fájdalom, boldogság, szomorúság... És a sok kettősség közepette, időnként megjelenhet az EGYensúly (az egyensúlyt kegyelmi állapotnak hívom). Ezekben az állapotokban vagy állapotok között haladok és néha egészen lelassítok. Majd megállok csendben és egyedül. A helyszín ilyenkor szinte lényegtelen. Az elmúlt években többször jutottam el sehova sem (magamhoz képest) vagy A pontból_B-be_C-be_X-be tök egyedül. Volt, ami nehéz volt, volt kevésbé és volt, ami kifejezetten könnyűnek hatott. A tapasztalatom, hogy az érkezéseim, a megérkezéseim pillanatai vésődtek be leginkább az emlékezetembe különböző hangulati minőségek formájában. Ha az időre gondolok, akkor számomra tetszők kb. két éve (visszatekintve, masszívabban, hat-hét évvel ezelőtt indultam el a saját utamon. Hat-hét évvel ezelőtt indítottam útjára egy jelentősebb belső munkát, amiben a főszerep a változtatásé.) jelennek meg. Ezekért a megjelenésekért vagyok hálás és miattuk boldog_itt és most. #szétesettreferenciapontokésépülőújak
dzy.jpg
_dzy
Szólj hozzá!

“Akkor érzem magam a legjobban, ha Comfort Food-ot készíthetek!”_interjú Krausz Gábor Séffel

2019. december 06. 08:02 - demeter zita

 

krauszgabor.jpg

Comfort foodot többnyire akkor eszik az ember, ha nincs kedve vagy ideje otthon főzni. Így elmegy egy kellemes vendéglőbe vagy bisztróba. Az ott elfogyasztott egyszerű, de nagyon finom étel mindamellett, hogy kényezteti, ad valami pluszt. Érzéseket, nosztalgiát válthat ki, főleg, ha abban benne van a készítőjének szíve-lelke.

A szakmád miatt több évig dolgoztál külföldön. Kik mellett edződtél, kiktől tanultad a mesterséget?

Valóban, majdnem 10 évet töltöttem Londonban és ezalatt körülbelül 16 munkahelyen dolgoztam. Magyarországon Lutz Lajostól, a Gundel étterem szakácsától tanultam, aki azóta a Zsidai Group executive séfje. Ő volt az első, aki látott bennem fantáziát, aki nyomott és rugdosott, ha szükség volt rá. Angliában Tom Aikenstől is tanulhattam, aki jelenleg egy franchise éttermet vezet, valamint Pierre Koffmantól, egy francia mesterszakácstól pár hónap erejéig. Ő az első francia séf, akinek 3 Michelin-csillagos étterme lett Londonban.

Választott hivatásod egyáltalán nem könnyű műfaj. Hogyan birkóztál meg az esetleges mélypontokkal?

Alapjában véve egy véletlen során kerültem a szakmába. Egészen 30 éves koromig nem érdekelt komolyabban a főzés. Külföldön katonai rendszerben működik az ipar, kifejezetten nehéz helytállni. Sokszor reggel 5-kor keltem, hogy idejébe beérjek, aztán éjfélig ment a meló. A hibázás lehetőségét szinte kizártam. Teljesítenem kellett az elvárásoknak megfelelően. Többször elgondolkoztam azon, kell-e nekem ez a fajta nyomás. Viszont jött egy pont, mikor ráeszméltem, hogy időt és energiát nem kímélve, már 10 éve foglalkozom alázattal a gasztronómiával. Ekkor tudatosult bennem, hogy ezen a területen szeretnék haladni, menni előre. Ha sikerek jönnek akkor is, ha mélypontok akkor is.

Séfként mennyire értelmezed művészetként az alkotótevékenységed?

Egy hasonlattal szeretnék élni. Van olyan festő, aki falat fest, és van olyan, aki vásznat. Van, aki a közétkeztetésben dolgozik és van, aki Michelin-csillagos étteremben a vásznat festi. Mindkettő nagyon fontos és szerintem nem lehet összehasonlítani és nem is kell. De jó látni a különbséget. Hasonlóan van ez az evés esetében is. Van, aki azért eszik, mert enni kell és van, aki művészetnek gondolja. Ehhez mérten élményként éli meg, ha egy többfogásos menün keresztül megismerheti egy séf látásmódját. A hasonlatnál maradva én a szoba-és vászonfestő között helyezkedem el. Ételeimben a vagány, kicsit szétszórtabb világot képviselem. Jellegét tekintve a Comfort Food áll hozzám a legközelebb, szerintem abban vagyok a legjobb.

Mi az, ami számodra elsődleges szempont egy étel készítésénél?

Az ízek és a harmónia.

Mondanál pár szót arról, hogy a jövőben pontosan mely helyeken találkozhatnak veled a gasztronómia iránt érdeklődök?

Budapesten a BRKLYN étteremben és a nem olyan régen, november 23-án megnyitott P’Art Kávéház és Bisztróban, ami talán a MÜPA új gyöngyszeme. A P’Art Kávéház és Bisztró étlapjának összeállításánál figyelembe vettem a MÜPA sokszínűségét, magas színvonalú programjait. Azt is szem előtt tartottam, hogy a MÜPA előadásaira érkezők túlnyomórészt munka után érkeznek, így nem sok idejük van arra, hogy valami igazán finomat egyenek gyorsan. Tehát, ha valaki ide betér, akkor egy finom levessel és sütivel, vagy akár egy könnyű salátával, tésztával is tudja csillapítani éhségét.

_dzy

 forrás: http://infoneked.hu/interju-krausz-gaborral/

Szólj hozzá!

a b s z o l ú t_

2019. október 16. 22:03 - demeter zita

 

blog2.jpg

Nem szabad hűtlennek lenni az időhöz és nem szabad elszakadni az abszolúttól. Az időhöz való hűség ma annyi, mint a válság tudatában lenni, az abszolúttól nem elszakadni annyi, mint hagyomány. A hűség tesz autentikussá, az abszolút nyújtja a tudást. Egyik a másik nélkül érvénytelen. Legalább két helyen kell állni egyszerre, lehetőleg úgy, hogy a kettő egymással feszültségben legyen, mint a pillanat és az abszolút. Mert a létezés száma az egy és az egy feltétele, hogy legalább kettő legyen, ami az egységet megteremti. Egység a különbözésben van, ahogy a különbözés is csak az egységben, mint rész az egészben és egész a részben._Hamvas Béla #jóga#abszolútjóga #yogini #vedic #yoga #ozorafestival2019 #hungary ओम् तत् सत्, oh_zorah_

fotó: Annesley Newholme

_dzy

Szólj hozzá!

A jó klímáért

2019. október 15. 13:03 - demeter zita

A klíma változik, a klímától szorongunk, a klímáért sztrájkolunk, a klímát védjük. Alakítjuk egyéni és lokális szinteken is, ha tetszik, ha nem. A Mauna Loa obszervatórium, a világ legrégebbi mérőállomásának aktuális eredményei szerint 2018 és 2019 között 3,5 milliomod részecskével nőtt a légkör szén-dioxid koncentrációja. Egy speciális jelentés keretén belül, tavaly, az Éghajlat-változási Kormányközi Testülete is megállapította, hogy a levegő szén-dioxod tartalma rohamosan változik. 2030–2052-ben a felmelegedés elérheti az 1,5 fokot (például Magyarország átlaghőmérséklete 1,15 fokot emelkedett 1901 óta). Tényként  kezelhető, hogy a nyugati ember az iparosodás, a technológia és a globalizáció térnyerésével egyre távolabb kerül a természettel való egyensúlyi lététől. Így még inkább borul a klíma. Ehhez hozzájárulnak mind belső, mind külső okok. Ilyen külső okok egyike az emberi beavatkozás. Amíg nekünk, társadalmakban élő emberek számára a gazdasági jólétet az ipari termelés jelentős támogatása, a túlfogyasztás testesíti meg, addig ez aligha változhat, pedig mindeközben hozzáférhetőségünk lett olyan módszerekhez, ami a jólétet más, alternatív utakon közelíti meg. Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület szakértői  szerint az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása, a túlfogyasztás csökkentése jelentősen lassítaná a felgyorsult és növekvő tendenciát. Kedvező hatást ér el a légkörre a fosszilis energia megújúló energiával helyettesítése, erdők telepítése, a tömegközlekedés, a séta és a kerékpározás előnyben részesítése. A termelés csökkenthetővé válna, ha olyan drasztikus szigorítások érkeznének a politikai rendszerektől mint például az áruk forgalmának minimalizálása, a háztartásokban az energiafogyasztás visszaszorítása, közlekedésbeli korlátozások.

planet.jpg

De mit tehetünk még egyénileg, saját, szabad és belső indíttatásunkból kifolyólag a környezetünkért?

Sok lehetőség és tudás van a birtokunkban, ahhoz, hogy egyensúlyt teremtsünk, hogy visszaállítsuk azt. Az egyik alternatíva a jóga. A jógát többen javasolják az éghajlatváltozás elleni küzdelem egyik módjaként, mert általa harmonikusabb működés alakítható ki önmagunkkal, környezetünkkel és a természettel.

Narendra Modi, India miniszterelnökének javaslatára 2014-ben az ENSZ június 21-ét a jóga világnapjává jelölte ki. Azon ország miniszterelnökének javaslatára, ahol napjainkban kiemelkedő a légszennyezési ráta. India miniszterelnöke is tudja, hogy a jóga rendszeres gyakorlása letisztultsággal, minimalista és természetközpontú életszemlélettel ajándékozhatja meg gyakorlóját. A jóga és a meditáció képes megteremteni a tudat, a test és a szellem egységét; a gondolkodás és a cselekvés közti párhuzamot.  Az új tapasztalások által globalizáció kritikusabbá válhatunk, ami könnyen megnyilvánulhat abban, hogy mellőzzük a túlfogyasztást. És a megváltozott értékszemlélet párhuzamosan történhet az életmód megváltozásával. Ezek a változások etikus cseledetekben is kiteljesedhetnek. Ennek alapjai a károk okozásától mentesség, a szelídség, a szeretet, az együttérzés és az egyszerűség iránti elkötelezettség. További fenntarthatóbb körforgást segítő lépések lehetnek a részünkről a kevesebb húsfogyasztás, a mérsékelt autó és repülőgép használat, az erdők megóvása, a fatelepítések, használati tárgyak megbecsülése, a helyi kistermelők, valamint a helyi piacok előnyben részesítése. Fontos látnunk, ha  változtatni szeretnénk, ahhoz a tudatunk állapota kulcskérdés, ahogy prof. László Ervin tudományfilozófus A tudat  forradalma című könyvében fogalmaz. A változtatáshoz pedig vitathatatlanul jó eszköz a jóga, mint életviteli módszer.

klima_bp_jo.jpgA fotó a Jóga a hídon//Yoga on the Bridge ii programon készült a Flow to the People szervezésében, 2016. augusztus 9-én, a Szabadság hídon, Budapesten. A fotót készítette: Mónus Márton

_dzy

Szólj hozzá!

Jóga és meditáció gyakorlás a XI. kerületben_ॐ

2019. szeptember 24. 12:01 - demeter zita

shining_universis.jpg
Csütörtökönként közös beltéri hatha jóga gyakorlás meditációval 90 percben_utána beszÉLgetÉs_ॐ

Érkezés a Kamala Mozgás- és Életmódközpont-ba 19 órától.
Kezdés: 19:15
A jóga gyakorlás előtt, ha lehet, ne fogyassz nehéz ételt/italt. Matrac, ülőpárna, öltöző a helyszínen elérhető!

a foglalkozást vezeti: Demeter Zita Yoga
https://www.demeteryoga.com

a foglalkozás ára: 2.200 Ft
Diákok és harcművészek számára 10% kedvezménnyel érhető el a foglalkozás.

Szeretettel várunk,
Kamala Mozgás- és Életmódközpont és Demeter Zita Yoga :)

 fotó: Mónus Márton

_dzy

 

Szólj hozzá!

Erdő Jóga_kétnapos szeminárium a Pilisben

2019. augusztus 16. 13:59 - demeter zita

JelenLét a természetben jóga és meditáció gyakorlással, közös főzésekkel, beszélgetésekkel az Ájurvédáról is.

66385874_2073536449422702_208419318172483584_n.jpg
RÉSZLETES PROGRAM:

augusztus 24-e (szombat):
10.00 hatha jóga
12.00-15:00 közös főzés_vegetáriánus ebéd (dahl) készítés_közben beszélgetés a hat ízről_fűszerekről, stb.
16.00 jóga (ászana labor)_pránajáma (légzőgyakorlatok)_meditáció
18.00 vacsora_humusz készítés
20.00 beszélgetés az Ájurvédáról

augusztus 25-e (vasárnap):
8.00 hatha jóga (fókuszban a napüdvözlet)_pránajáma gyakorlás
9.00 reggeli
10.00 beszélgetés_jóga gyakorlás
13.00 közös főzés_vegetáriánus ebéd
15.00 erdőséta_erdő meditációszállás: Dömörkapu Rengeteg Alsóban sátrazási lehetőség
(zuhany_wc adott), valamint a Dömörkapu Rengeteg büféjében fogyasztási lehetőség

megközelíthetőség: gyalog, kerékpárral és autóval is könnyen megközelíthető Dömörkapu, valamint Szentendréről kb. reggel 9-kor indul busz a HÉV-től szombaton és vasárnap is

a 2 napos szeminárium ára (foglalkozások+3x étkezés):
20.000 Ft

jelentkezési határidő: 2019. augusztus 22. (csütörtök)_addig részvétel megerősítése a zita.demeter@icloud.com-on

kontakt mail: zita.demeter@icloud.com

nem kedvező időjárás esetén a szeminárium másik időpontban lesz megtartva_ॐ

esemény facebook linkje: https://www.facebook.com/events/681613722283487/

www.demeteryoga.com

_dzy

Szólj hozzá!

yoga is the bridge_2019

2019. július 26. 21:21 - demeter zita

yit.jpg

facebook esemény: Yoga is The Bridge 

Scroll down for English version!

Ernesto Negro 1994-ben úgy gondolta, hogy elsők között hozta létre növényi ital üzemét az olasz San Pietro Mussolino városában. Fontos volt számára, hogy hidat alkosson a megszokott táplálkozási módok és a változó igények között. Így lett 25 éve az egyik elsőként növényi italokat gyártó cég neve The Bridge Bio.

Az évek során a kis családi vállalkozásból az egyik legjelentősebb növényi tejhelyettesítőt gyártó cég lett, ez idő alatt folyamatos innovációval készítette a legújabb és legjobb termékeket. A The Bridge Bio a mai napig őrzi a családi értékeket és az öko-központú gondolkodást.

Ez az esemény egyszerre közös ünneplés, és tiszteletadás Ernesto Negro-nak és családjának. A hazai forgalmazó így szeretne fejet hajtani Ernesto, és 25 éves munkássága előtt.

 YOGA IS THE BRIDGE 

Minden ember egyszeri és megismételhetetlen, tökéletesen különleges és különlegesen tökéletes.
Mindenki a saját útját járja, egyéni harcait vívja, és közben néha megfeledkezünk a lényegről, elfelejtünk kapcsolódni. Sokszor érezhetjük úgy, hogy nincsen hozzáférésünk magunkhoz, egymáshoz, és a környezetünkhöz, amelyben élünk. A jóga ebben segíthet, ugyanis a JÓGA EGY HÍD, ami segít felfedezni önmagunkat, miközben megértjük, hogy egy nagyobb, csodálatosabb rendszer részei vagyunk.

Nagy szeretettel várunk július 27-én szombaton egy közös áramlásra, hogy együtt megtapasztaljuk ezt az élményt. Az eseményt a Flow to the People és Petraflow közreműködésével a The Bridge Magyarország növényi ital szervezi. Az olasz családi vállalkozás elkötelezett, és lelkes támogatója egy minőségibb, a környezet szempontjából is tudatosabb életmódnak, a jógások és a hasonlóan gondolkodók összefogásának. A yoga flow gyakorlást az esemény eredeti ötletadója, Demeter Zita Yoga (Flow to the people), illetve Petraflow közösen vezeti majd több tanár közreműködésével.

A gyakorlatot követően mini piknik, barátkozás és ingyenes brunch vár a hídon a The Bridge Magyarország és a Hester's Life jóvoltából.
A műanyagmentes július elkötelezett híveként a résztvevők természetes alapanyagokból készült brunch-ot, majd tízóraira öko-pakk-ot kapnak, melynek tartalma:
▫️ The Bridge Bio vászonzsák,
▫️ Hester's Life, Majomkenyér és The Bridge Magyarország termékek.

~  KÖSZÖNET ~

Az esemény a The Bridge Bio és legjobb barátja a Hester’s Life jóvoltából valósulhat meg.
Külön szeretnénk megköszönni a Valyo, város és a folyó és a Szabihíd munkáját, akik lehetővé tették a Szabadság híd ilyen jellegű használatát.
A Szabihíd a Valyo, város és a folyó és a Pro Progressione projektje, ami a köztereinkben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet: egy olyan ingyenes kulturális rendezvény, amely lehetőséget ad a Szabadság híd gyalogos használatára, közelebb hozza az embereket a városi terekhez, a városhoz és a folyóhoz. A közösségről, a kultúráról, a folyónkról – rólunk szól.
Köszönjük az ötletgazdának a Flow to the People-nek, akik a hídon jógázással korszakalkotó eseményt teremtettek meg. Köszönet PetraFlownak, aki rendszeres gerilla-jógaóráival mozgatja meg az embereket!

❗️FONTOS TUDNIVALÓK❗️

▫️A rendezvény ingyenes!
▫️A Szabadság híd befogadóképessége 800 fő, kérjük csak akkor nyomj rá az "ott leszek" gombra, ha biztosan számíthatunk rád!
▫️Hozz magaddal jógamatracot/törölközőt/plédet, amit le tudsz teríteni a földre. Ha teheted, érkezz sportolásra alkalmas, kényelmes és laza ruházatban.
▫️Az eseményen mindenki saját felelősségére vesz részt.
Személyes gyakorlásod végezd tudatosan, odafigyelve magadra és a környezetedre egyaránt.
▫️Törekedj a Szabadság híd két oldalán húzódó utat szabadon hagyni az átjutások érdekében.
▫️A rendezvényen kép- és hangfelvétel készül. A résztvevők a rendezvényen való részvételükkel hozzájárulásukat adják a róluk készült kép- és hangfelvételek megjelenéséhez, megnyilvánulásaiknak rögzítéséhez és közléséhez.


In 1994, Ernesto Negro came up with the idea to establish a plant-based drink factory in the Italian city of San Pietro Mussolino, among the first of its kind. It was important to him to create a bridge between the standard dietary habits and changing needs.

This is how 25 years ago the first plant-based drinks company was named The Bridge Bio.

Over the years, the small family-run venture became one of the largest firms producing milk substitutes, creating new and outstanding products with continuous innovation. The Bridge Bio keeps upholding family values and supports ecologically conscious thinking to this day.

This event is both a community feast and a tribute to Ernesto Negro and his family, with the local distributor honoring Ernesto and his 25 years of work.

 YOGA IS THE BRIDGE

Every human being is single and unrepeatable, perfectly special and extraordinarily perfect.

All of us have our own path, our personal struggles and sometimes we forget what really matters. We forget to connect.

Often we may feel that we don’t have access to our own selves, to each other and the environment we live in. Yoga can help as YOGA IS A BRIDGE, helping us to discover ourselves and understand that we are part of a larger, amazing whole.

Join us on Saturday, 27 July to flow together. The event is organized by The Bridge Magyarország plant-based drink company, with the help of Flow to the People and Petraflow. The Italian family business is a committed and enthusiastic supporter of a better-quality and more eco-conscious lifestyle, and supports the gathering of yoga practitioners and like-minded people.

The yoga practice will be led by Demeter Zita Yoga (Flow to the people), from whom the idea originates, Petraflow and other instructors.

After the session, you are welcome to participate in a mini picnic, meet new people and enjoy a free brunch on the bridge, thanks to The Bridge Magyarország and Hester's Life.

Honoring plastic-free July, participants will receive brunch made from natural ingredients and an eco-pack including:
▫️ The Bridge Bio canvas bag,
▫️ Products by Hester's Life, Majomkenyér and The Bridge Magyarország.

~  THANKS  ~

The event is taking place thanks to The Bridge Bio and its best friend, Hester’s Life.
Special thanks go to Valyo, város és a folyó and Szabihíd for making the community use of Szabadság híd possible.
Szabihíd is a project of Valyo, város és a folyó and Pro Progressione, aiming to highlight opportunities presented by our public spaces. It is a free cultural event allowing for pedestrian use of Liberty bridge and bringing people closer to urban spaces, to the city and the river. It is about community, culture and our river -- it is about us.

Thanks to the mastermind Flow to the People, who created a pioneer event with yoga on the bridge.
Thanks to PetraFlow, who lets people move with regular guerilla yoga sessions.

❗️IMPORTANT INFO❗️

▫️This is a free event.
▫️Liberty Bridge has a capacity of 800 people. Please click “going” only if you are sure we can count on you.
▫️Bring a yoga mat/towel/blanket with you to practice on. Wear comfortable and loose clothes suitable for movement.
▫️Participants agree to partake in the event at their own responsibility. Please remain mindful of yourself and your environment while practicing.
▫️Please leave the sidewalks on the left and right of the bridge free for others transiting.
▫️ Image and sound recordings will be made during the event. By participating, you give consent to the recording and publication of your appearance and expressions.

facebook event: Yoga is The Bridge 

fotó: Kálló Péter_kallopeter.hu

_dzy

Szólj hozzá!